De ce crezi ca nu iti gasesti un loc de munca ?

 

Există mai mulți candidați pe piața muncii în timpul recesiunilor economice, și prin urmare, numărul solicitanților pentru un job crește. Iată câteva motive pentru care încă nu ți-ai găsit un job:


Cum sa-ti alegi jobul potrivit pentru tine daca nu știi exact ce cauți, nu ai o intenție clară, ci cauți alternative și compromisuri. De fapt, nu ești motivat de jobul pentru care aplici și cel mai probabil, a avut loc o epuizare profesională. CV-ul tău este un bufet de trei până la patru pagini, iar experiența ta este despre totul și despre nimic în special. Nu există timp pentru a căuta competențele necesare pentru un job, într-un CV. În medie, un recrutor acordă una sau două minute pentru a citi un CV, deoarece mai trebuie vizualitate și alte 20 de CV-uri.


Nu trimiți scrisori de intenție angajatorilor care să descrie pe scurt experiența în legătură cu cerințele unui anumit loc de muncă. Folosești doar una sau două surse de căutare de locuri de muncă. Poți fi convins că orice loc de muncă poate fi găsit chiar și în cea mai dificilă perioadă pe piața muncii. Însă, găsirea unui job care să răspundă tuturor intereselor, este ceva mai dificilă. Principalul obstacol din calea ta, este că nu îți exprimi clar așteptările. Atunci ce să găsești?


Recomandări pentru găsirea unui job într-un timp scurt.


Decide ce rol îndeplinesc interesele, competențele și experiența ta. În mod convențional, dacă aplici pentru o anumită poziție, iar experiența ta se potrivește cu aceasta, acceptă opțiuni de compromis, în special cu cele mai mici în ierarhie. Când se pierde punctul de referință principal, există o lipsă de încredere în sine, pe care orice angajator o simte.