Cum să te comporți la un interviu de angajare

 


Fiecare interviu este diferit, dar dacă ții cont de câteva lucruri de bază în calitate de solicitant, nimic nu poate merge prost. Cele câteva sfaturi pentru interviu te vor ajuta să stăpânești cu încredere întâlnirea personală. O pregătire bună te va ajuta să îți consolidezi încrederea în sine și să obții locul de muncă visat. Dacă implementezi în mod consecvent următoarele puncte, vei fi cu siguranță complet pregătit pentru interviul tău de angajare.


Pentru a fi convingător în cadrul interviului, ar trebui să te informezi suficient și din timp despre companie. În ce industrie este activ angajatorul și care sunt concurenții posibili? Câți angajați sunt, care este cifra de afaceri și ce spune politica companiei?  De obicei, o privire la site-ul companiei este suficientă pentru a dobândi cunoștințele necesare. Dacă poți aduce aceste informații în conversație, vei demonstra că ești interesat și tratezi intens problema ca potenţial angajat. 

De obicei, la începutul interviului, ți se va cere să spui pe scurt ceva despre tine. Nu ar trebui să spui ceea ce scrie în CV  aici. Pregătește o scurtă prezentare despre tine. Acest lucru nu ar trebui să dureze mai mult de două până la trei minute și să se adreseze celor mai distincte posturi. Asigură-te că toate sunt conectate între ele și că le poți justifica. De asemenea, este bine să evidențiezi experiența practică și calificările profesionale care se potrivesc cu poziția pe care o vizezi. Cel mai bine este să simulezi în prealabil situații tipice de interviu. Acest lucru nu înseamnă altceva, decât să anticipezi în prealabil, astfel încât, să nu te pierzi în astfel de situații la interviul real.