Sfaturi pentru redactarea unui CV de succes

Am tot vorbit despre cum sa ne prezetam la un interviu si sa facem o impresie buna si corecta asupra potentialului pe care il avem de oferit pentru o anumita pozitie, dar trebuie sa recunoastem ca inainte de aceasta etapa, cartea nostra de vizita care ne deschide prima usa a angajatorului este CV-ul.
Desi, poate parea banal astazi existand foarte multe modele de intocmire a acestuia, totusi aceasta prima etapa in vizarea unui loc de munca nu este deloc de neglijat.

Dar ce este un CV? CV-ul este in primul rand un instrument de marketing personal pe care fiecare dintre noi il foloseste pentru a isi vinde calitatile si aptitudinile unui angajator. El ar trebui sa spuna despre noi, despre istoricul profesional pe care il avem, despre calitatile noastre si nu il ultimul rand de ce am fi potriviti pentru pozitia pentru care am candidat.

Pe langa continutul obisnuit al CV-ului cu detaliile despre: experienta profesionala, scoala absolvita, cursurile de pregatire profesionala, interese si preocupari si chiar anumite recomandari, trebuie sa fim putin atenti si la unele detalii ce tin de amprenta personala asupra documentului redactat.
Iata deci, cateva sfaturi despre cum sa ai un CV reusit:


- Fii creativ
Chiar daca nu activezi intr-un domeniu prea creativ, porneste de la un model de CV clasic si incearca sa iti aduci propria nota in prezentarea lui. Asta nu inseamna ca adaugi o poza desucheata sau cine stie ce detalii picante de la vreo petrecere. Chestiile atat de persoanale, raman personale 

- Corecteaza-l
Dupa redactare, reciteste CV-ul de cateva ori astfel incat sa te asiguri ca nu sunt greseli gramaticale, erori de scriere care ar putea sugera pe langa faptul ca ai avea niste lacune in exprimare si o anumita superficialitate in redactarea acestuia. Si cu siguranta nu vrei ca asta sa fie imaginea ta la un nou loc de munca.

- Nu il fa prea lung
Chiar daca ai multe de spus despre tine si experienta ta, incearca sa nu ai un CV mai lung de 2-3 pagini, nu de alta dar recrutorul nu va fi prea incantat sa citeasca 5 pagini de prezentare oricat de talentat ai fi. Mai lasa ceva si pentru interviu 

- Personalizeaza-l pentru jobul aplicat
Ia-ti cateva minute inainte de a aplica si asigura-te ca CV-ul tau scoate in evidenta ceea ce e semnificativ pentru jobul la care aplici. Nu folosi un CV standard pe care sa il transmiti la toata lumea, intrucat e posibil ca anumite pozitii sa caute anumite abilitati care raman insuficient subliniate intr-un CV standard. Nimeni nu zice sa il refaci pentru fiecare pozitie, ci doar sa evidentiezi anumite sectiuni pentru job-ul aplicat

- Pastreaza-l actualizat
Nu trimite clar un CV  neactualizat. Asa ca daca esti in cautarea unui loc de munca nou, ai grija ca CV-ul tau sa fie actualizat. Astfel incat daca apare o oportunitate sa nu petreci mult timp cu o actualizare.

- Trimiterea CV-ului
La trimiterea CV-ului online iti sugerez sa folosesti un format PDF astfel incat sa fie accesibil recrutorului de pe orice aparat.

Acum ca ai si cateva sfaturi despre cum sa tehnoredactezi un CV, nu mai ramane decat sa gasesti pozitia potrivita pentru tine unde sa aplici.

Mult succes sa ai!