5 Tipuri de Colegi Toxici la Locul de Munca

Atunci cand te angajezi îți imaginezi că vei face parte dintr-un colectiv unit, cu oameni placuți. Pe parcurs, însă, îți vei da seama cum stau lucrurile de fapt. Prima impresie este câteodată și decisivă, îți vei face o părere despre oamenii din jurul tău încă de la prima interacțiune.
Mulți dintre aceștia se încadrează în categoria colegilor toxici, cei care îți vor da pe parcurs bătăi de cap.

1. Lingușitorul
Acest tip de coleg face tot ce îi stă in putiință, chiar pozează în victimă pentru a se pune la curent cu ultimele bârfe și informații pentru a le transmite mai departe șefilor.
Ce poți face? Simplu, nu disuta cu el decât strictul necesar la locul de muncă.

2. Enervantul
Pentru că este inevitabil să  nu intri în conflicte la locul de muncă, incearcă sa fi calm și să nu hranești setea de nervi a unor colegi. Bineînțeles că va exista genul de om care vorbește mult și prost, care uită să anunțe lucruri importante, care deranjează o firmă întreagă.
Vrei un sfat? Fi dezinteresat și nu oferi satisfacție!



3. Delăsătorul
Acest tip de coleg va găsi mereu scuze pentru lucrurile neteriminate la timp, dă dovadă de neglijență, pozează mereu în victimă. Pentru a obține rezultate trebuie să aplici tactici folosite de părinți în educarea copiilor, de exemplu va fi pedepsit.

4. Vraciul
Locul de muncă îți ocupă o bună parte din zi, așadar este inevitabil să nu discuți cu colegii întamplări din viața ta. Dintre colegi, cu siguranță va fi o persoana care, indiferent de situație va gpsi o soluție, care de cele mai multe ori va fi pe lână subiect. Nu este obligatoriu să îi urmezi sfaturile.

5. Bârfitorul

Ei bine, ca în orice colectiv, există persoane cărora viața celorlalți li se pare mult mai interesantă decât a lor. Aceștia acaparează toate informațiile și le reproduc șefului pentru a fi mai bine văzuți și pentru a se pune bine cu el. Ai grijă ce spui și mai ales cui. Altfel, trebuie să îți asumi.